Inhoud


Inleiding

Deze drie knoppen in het menu bovenaan in Limo zijn functionaliteiten die aangeboden worden voor alle instellingen van LIBISnet. Instellingen die ze niet gebruiken en ze willen activeren of er meer over willen weten  kunnen een berichtje sturen naar de LIBIS Helpdesk. 

Tijdschriften

Via deze knop kan de gebruiker gericht zoeken naar tijdschriften van de bibliotheek- zowel gedrukte als online.  - Optie


Verschillen met de Tijdschriftentab in de huidige Limo zijn: 

  • alle tijdschriften van de instelling zijn opgenomen in de zoekfunctie: dus niet alleen e-tijdschriften maar ook de gedrukte 

  • Er is geen A-Z lijst meer, maar de tijdschrifttitels die beantwoorden aan je zoekterm verschijnen tijdens het intypen in een alfabetisch lijst. 

  • Je kan ook gewoon een zoekterm intypen en zoekresultaten filteren. Dat kan niet in de huidige Limo.


Databanken

Via deze knop kan de gebruiker zoeken naar databanken of een lijst van databanken - al dan niet per onderwerpsdomein - raadplegen. - Optie

Voorbeelden:
Anders dan in de huidige Limo is er geen A-Z lijst meer, maar de titels van de databanken die beantwoorden aan je zoekterm verschijnen tijdens het intypen in een alfabetisch lijst. 


Bladeren


Na ingeven van een zoekterm krijg je een alfabetische lijst met headings. Bij elke heading is aangeduid hoeveel records ermee geassocieerd zijn. Klikken op de heading geeft de zoekresultaten voor die term. Momenteel kan je bladeren op : auteur, titel, reekstitel, en plaatskenmerk. - Optie

Bij bladeren op auteur, titel, reeks en onderwerp wordt de browse-functie van Alma gebruikt. 

Image Placeholder
NB
  • Opgelet! Voor bladeren op plaatsnummer is het een voorwaarde dat hetzelfde type            plaatsnummer gebruikt wordt door de hele instelling. 
  • Records worden niet gegroepeerd via FRBR na klikken op een heading: 
  • Als een heading records bevat die verborgen zijn voor weergave (suppressed), dan worden die records niet getoond, de gebruiker krijgt de boodschap: “Some records are not displayed since they are restricted / suppressed from display.”
  • Voor elke heading kunnen maximaal 500 records getoond worden. 
  • Als je bladert op titel, dan is het aangeraden om de eerste lidwoorden achterwege ta laten. bv. het is best te zoeken op de titel: “great modern English stories an anthology” in plaats van op “The great modern English stories an anthology.”
Voorbeeld: in KU Leuven TEST-view